Noordhollands Dagblad

Inloggen bij Tour de Kans

Reclame

Wedstrijdprogramma en uitslagen

Uitslag eindklassement
1 Christopher Froome 110 ( 586 )
2 Nairo Quintana 95 ( 342 )
3 Alejandro Valverde 65 ( 301 )
Volledige uitslag eindklassement

Countdown

De Tour de France van 2015 is afgelopen. We zien je bij de volgende Tour graag terug.

Top 5 ploegleiders

1   Arthur Aalsmeer 2030  
2   Johan Mühren Volendam 1961  
3   Rian van Beelen Katwijk 1957  
4   Mark van Riel Alkmaar 1950  
5   Staffmeister K Almere 1945  

Meest gestelde vragen

Inschrijven

Inloggen

Team samenstellen

Wisselen

Subleagues


Inschrijven

  naar begin

Hoe schrijf ik mezelf in?

Om mee te kunnen spelen met Tour de Kans moet je jezelf eerst inschrijven. Het inschrijfformulier vind je linksboven op de website onder de tab 'Inschrijven'. Vervolgens doorloop je alle verschillende stappen van de inschrijving. Let hierbij wel op dat je jouw persoonlijke gegevens correct invult. Verkeerd ingevulde gegevens en onjuiste rekeningnummers of tenaamstellingen kunnen leiden tot uitsluiting van deelname.

Aan het eind van de inschrijving ontvang je een automatische bevestigingsmail waarin gevraagd wordt om je ploeg te activeren. Indien je deze mail niet hebt ontvangen dan kun je jouw ploeg ook activeren via de website. Log dan via het inlogvenster in met je inloggegevens (e-mailadres en wachtwoord). Vervolgens kun je kiezen of je (opnieuw) een activeringslink wilt ontvangen per e-mail of dat je jouw ploeg wilt activeren via de website.

Nadat je een ploeg succesvol hebt ingeschreven duurt het enige tijd voordat deze ploeg weergegeven wordt in het klassement. Je hoeft hier verder niets voor te doen, dit gebeurt automatisch. Je kunt wel gewoon inloggen en een ploegopstelling maken.

  naar begin

Zijn er kosten verbonden aan deelname?

Meedoen aan Tour de Kans kost € 4,- als je abonnee bent op het organiserende dagblad en € 4,- als je geen abonnee bent. Deze kosten worden na de start van de Tour door ons geïncasseerd.

  naar begin

Ik heb geen bevestigingsmail met activeringslink ontvangen, wat nu?

Indien je deze mail niet hebt ontvangen (wellicht is de mail niet door je spamfilter gekomen) dan kun je jouw ploeg ook activeren via de website. Log dan via het inlogvenster in met je inloggegevens (e-mailadres en wachtwoord). Vervolgens kun je kiezen of je (opnieuw) een mail met activeringslink wilt ontvangen of dat je jouw ploeg wilt activeren via de website.

  naar begin

Kan ik meerdere ploegen inschrijven op één e-mailadres?

Dat is op zich mogelijk. We raden het echter wel af. Zorg er in elk geval voor dat elke deelnemer een eigen ploegleidernaam en een afwijkend wachtwoord heeft en onthoud je inloggegevens goed. Ook de ploegnaam van elke deelnemer moet verschillen.

  naar begin

Ik zie de woorden niet die ik bij stap 4 van de inschrijving in moet typen

Om je inschrijving en gegevens beter te beschermen, dien je de woorden die weergegeven worden bij stap 4 van de inschrijving op volgorde (gescheiden door een spatie) in het vak in te typen. Het betreffen bestaande of onbestaande Engelstalige woorden, of letter-/cijfercombinaties.
Indien je deze woorden niet goed kunt lezen dan kun je een nieuwe combinatie genereren door rechts op het pijltje in het rode balkje te klikken. Er verschijnen dan nieuwe woorden.

Indien deze woorden bij jou helemaal niet verschijnen dan is de kans groot dat je werkt op een computer met verouderde software. Kijk voor meer informatie over deze beveiligingsoptie op www.google.com/recaptcha.

Inloggen

  naar begin

Ik kan niet inloggen, mijn e-mailadres wordt niet herkend

Waarschijnlijk heb je geprobeerd om in te loggen op de website van Tour de Kans bij een ander dagblad dan waarbij je je ingeschreven hebt. Het spel wordt georganiseerd voor meerdere dagbladen, elk met een eigen klassement en subleagues. Je kunt alleen inloggen en meespelen bij het dagblad waar je staat ingeschreven. Je vindt de naam van het dagblad rechtsboven in de menubalk.

Websites Tour de Kans:
- Noordhollands Dagblad (Deze website)
- Dagblad van het Noorden (Ploegleider)
- Leeuwarder Courant (Ploegleider)

  naar begin

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Als je je wachtwoord niet meer weet, dan kun je gebruik maken van de link 'Wachtwoord vergeten?' in het login-blok aan de linkerkant van de site. Vul vervolgens het e-mailadres in waarmee je je hebt ingeschreven. Je ontvangt dan een automatische e-mail met de vraag of het klopt dat je je wachtwoord wilt resetten en daarbij een link. Via deze link worden je persoonlijke inloggegevens dan automatisch naar je e-mailadres gemaild. Je kunt overigens nadat je ingelogd bent je wachtwoord wijzigen (via Wijzig gegevens) in een door jezelf bedacht wachtwoord.

  naar begin

Hoe kan ik mijn e-mailadres of wachtwoord wijzigen?

Je kunt je e-mailadres wijzigen wanneer je ingelogd bent. Klik dan linksboven bij ‘Mijn ploeg’ op 'Wijzig gegevens'. Dan verschijnt een tabblad waarin je jouw wachtwoord kunt wijzigen. Daarnaast is een tabblad te vinden waarin staat: 'E-mailadres wijzigen'.

  naar begin

Hoe kan ik mijn ploegnaam wijzigen?

Je kunt je ploegnaam wijzigen wanneer je ingelogd bent. Klik dan linksboven bij ‘Mijn ploeg’ op ‘Puntenoverzicht’. Bovenaan de pagina staat je ploegnaam vermeld. Deze kun je wijzigen door op je ploegnaam te klikken of door ‘wijzig naam’ aan te klikken. Je ploegleidernaam of adresgegevens kun je zelf niet aanpassen. Je kunt wel een wijzigingsverzoek indienen door gebruik te maken van het contactformulier.

Team samenstellen

  naar begin

Hoe stel ik mijn eigen ploeg samen?

Voordat je je ploeg kunt samenstellen, moet je als deelnemer ingeschreven staan. Met je persoonlijke inloggegevens kun je vervolgens inloggen op de site. Als je nog geen team hebt samengesteld, klik op je op de link 'Wijzig je opstelling' in het blokje linksboven.

Op deze pagina stel je je ploeg samen door uit de rennerslijst aan de linkerkant 9 'basisrenners' en 5 reserves te kiezen. Met het pijltje (dat naar beneden wijst) kun je renners uit een andere wielerploeg selecteren. Je kunt een renner aan je ploeg toevoegen door op het groene pijltje achter zijn naam te klikken, of door een renner naar je teamopstelling te slepen met de muis. Let erop dat de totale waarde van je ploeg niet boven de 100 punten uitkomt.

Vergeet niet om ook de etappewinnaars te voorspellen. Dit kan extra punten opleveren!

  naar begin

Mag mijn ploeg uit minder dan 14 wielrenners bestaan?

Nee, een geldige ploeg bestaat in Tour de Kans altijd uit 14 wielrenners: 9 basisrenners en 5 reserves. Zie hiervoor ook de spelregels.

  naar begin

Mag ik meerdere renners van dezelfde wielerploeg opstellen?

Ja, dat mag. Je kunt er zelfs voor kiezen om alle renners van 1 ploeg op te stellen in jouw team. Het is alleen wel de vraag of dat de meest verstandige opstelling zal zijn.

  naar begin

Ik mis een wielrenner in de lijst. Hoe kan ik hem opstellen?

De rennerslijst van Tour de Kans is samengesteld op basis van de voorlopige selecties van alle deelnemende wielerploegen. De rennerslijst zal op diverse momenten worden bijgewerkt. Vlak voor de start van de Tour worden de officiële wielerselecties bekend gemaakt. Op dat moment worden de voorlopige selecties aangepast in het spel en kun je vervolgens renners kiezen uit alle definitieve selecties.

  naar begin

Waarom moet ik per etappe een etappewinnaar aanwijzen?

Door een etappewinnaar te kiezen, kun je extra punten verdienen. Bijvoorbeeld, als jij denkt dat een vlakke etappe gaat eindigen in een massasprint en je verwacht dat Mark Cavendish deze gaat winnen, dan kun jij hem aanwijzen als etappewinnaar. Als hij vervolgens de etappe ook wint, dan krijg jij 3 punten extra. Wordt hij tweede in de etappe, dan levert je dit nog 2 punten op. Wordt hij derde in de etappe, dan krijg je nog 1 punt extra.

  naar begin

Wanneer moet ik een etappewinnaar kiezen?

Je kunt direct bij het samenstellen van je ploeg ook alvast per etappe kiezen wie volgens jou de etappe gaat winnen. Je kunt al je keuzes wijzigen tot zaterdag 4 juli 14.00 uur 's middags. Daarna is het niet meer mogelijk om voor de eerste etappe een etappewinnaar te kiezen of te wijzigen. Het is dan nog wel mogelijk om voor de overgebleven etappes een winnaar te kiezen of eerder gemaakte keuzes te wijzigen. M.a.w. je kunt op iedere etappedag tot 14.00 uur 's middags nog een etappewinnaar kiezen of een eerder gemaakte keuze wijzigen.

Wisselen

  naar begin

Ik wil mijn ploeg veranderen. Kan dat?

Dit is mogelijk tot aan de start van het spel. Via het menuonderdeel "Wijzig je opstelling" kan je je team tot aan de start van het spel (zaterdag 4 juli 14.00 uur 's middags) aanpassen. Na de start kan dit echter niet meer. Je kunt dan alleen nog etappewinnaars voorspellen voor de actuele etappes. Meer uitleg vind je op de spelregelpagina.

  naar begin

Tot wanneer kan ik wisselen?

Via het menuonderdeel "Wijzig je opstelling" kan je je ploeg tot zaterdag 4 juli 14.00 uur aanpassen. Na de start van het spel kan dit echter niet meer. Je kunt dan alleen nog etappewinnaars voorspellen voor de actuele etappes. Je kunt voor iedere etappedag tot 14.00 uur 's middags nog een etappewinnaar kiezen of een eerder gemaakte keuze wijzigen. Wacht niet tot het laatste moment met het opslaan van je opstelling en je voorspelling van de etappewinnaar om eventuele problemen te voorkomen.

  naar begin

Reserverenners krijgen geen punten?

De reserves zijn om twee redenen nodig:

Ten eerste is het officiële deelnemersveld van de Ronde van Frankrijk pas kort voor de start op 4 juli definitief bekend. Je eerste reserve valt in als één van de eerste negen door jou gekozen basisrenners niet van start blijkt te gaan. Mochten twee basisrenners niet meedoen dan nemen de eerste en tweede reserve hun plaatsen in, enzovoort.

Ten tweede: zodra de Tour is gestart bestaat je ploeg uit 9 basisrenners. Je (overgebleven) reserverenners spelen pas weer een rol als één van je basisrenners mocht uitvallen tijdens de Tour. Je eerst beschikbare reserverenner (de volgorde van je reserverenners bepaal je zelf bij de samenstelling van je ploeg) neemt dan automatisch zijn plaats in. De tot dan toe behaalde punten van je uitgevallen renner blijven wel gewoon staan in jouw scores. Let op: de invallende renner neemt in de etappe volgend op de etappe waarin je basisrenner uitvalt of niet van start gaat de plaats in van je basisrenner. De invaller kan vanaf dat moment punten behalen voor jouw team. Dit principe geldt voor alle 5 reserverenners. Op deze manier kun je gewoon punten blijven scoren, zelfs als je 5 renners uit je basisteam kwijtraakt. Indien al je reserves al ingevallen zijn bij aanvang van de Tour (omdat je 5 of meer renners hebt opgesteld die niet van start zijn gegaan), dan kan er geen reserverenner meer invallen bij jouw team wanneer een basisrenner tijdens de Tour uitvalt.

Gaan al jouw 9 basisrenners gewoon van start en rijden ze de Tour ook uit, dan spelen de reserves dus geen enkele rol en zullen ze ook geen punten voor jouw ploeg behalen.

Subleagues

  naar begin

Wat is een subleague?

Een subleague is een onderlinge competitie tussen deelnemers van het spel. Je kunt op die manier je eigen poule samenstellen tussen vrienden of collega's, of een bedrijfscompetitie starten. Je organiseert een subleague op de pagina Subleagues. Klik daar op de link 'Organiseer een nieuwe subleague' voor nadere uitleg.

Je kunt hierbij kiezen uit drie types: een algemene subleague, een bedrijfssubleague of een sportclubsubleague.

Je kan lid worden van meerdere soorten subleagues. Echter kun je maar van 1 sportclubsubleague lid zijn

  naar begin

Wat houdt aspirant in?

Wanneer je lid wilt worden van een bestaande subleague dan kun je de betreffende subleague zoeken via Subleagues en je onderaan aanmelden als lid. Op dat moment ben je aspirant. Je wordt volwaardig lid nadat de oprichter/admin je als lid heeft geaccepteerd. Nadat je geaccepteerd bent kan het enige tijd duren voordat je weergegeven wordt in het subleagueklassement.

  naar begin

Wat betekent 'admin' achter mijn naam in een subleague?

Als je een eigen subleague organiseert, ben jij automatisch de beheerder van die subleague. Dit wordt aangegeven met het woordje 'admin', een afkorting van administrator. Als 'admin' heb je als enige in je subleague het recht leden toe te voegen en te verwijderen, of de subleague in z'n geheel te wissen.

  naar begin

Waarom staat er in de subleague een rood kruisje achter mijn naam?

Met het kruisje achter je naam kun je jezelf uit de subleague verwijderen: klik erop, bevestig de verwijdering en je bent geen lid meer van de subleague.

  naar begin

Wat is een superleague?

Een superleague is een competitie tussen subleagues. Van de tien best scorende leden van elke subleague worden elke speelronde de punten bij elkaar opgeteld. Dit is de rondescore van een subleague in de superleague. Subleagues met 10 deelnemers of meer maken automatisch deel uit van de superleagues.

Overige vragen

  naar begin

Hoe kan ik de rennerslijst uitprinten?

Omdat de rennerslijst op deze site over meerdere pagina's wordt gepubliceerd, kan het lastig zijn de lijst uit te printen. Gebruik hiervoor de Excel-versie van de rennerslijst die je onderaan op de pagina ‘Renners’ kunt downloaden. Deze Excel-versie wordt eenmalig aangeboden en wordt niet ververst.

  naar begin

Wat is RSS en wat kan ik er mee?

Met RSS (Really Simple Syndication) kan informatie op een website die regelmatig wordt ververst worden geïmporteerd in een RSS-lezer. De RSS-lezer geeft de informatie weer en bevat een link naar de pagina waar de informatie oorspronkelijk gepubliceerd was. Een RSS-feed geeft je de mogelijkheid om informatie van verschillende websites op één plek te verzamelen; je hoeft daardoor niet meer elke dag al je favoriete websites langs te gaan om te kijken of er wijzigingen zijn.

  naar begin

Wat heb je nodig voor RSS?

Om RSS-bestanden te lezen, heb je een RSS-lezer (RSS-reader) nodig. Die RSS-lezer is een programma dat je gratis kunt downloaden bij bijvoorbeeld www.rssreader.com of www.feedreader.com. Ook kun je terecht bij RSS-lezers op internet, waarvoor je dus niets hoeft te downloaden bij bijvoorbeeld: www.bloglines.com, www.paginanieuws.nl of www.onlinerss.nl.

Naast RSS-feed readers zijn er ook steeds meer websites die RSS-feeds van andere website kunnen uitlezen en tonen. Voorbeelden van websites waar je een RSS-feed (van bijvoorbeeld Tour de Kans) kunt toevoegen en volgen zijn: www.dvhn.nl, www.lc.nl en www.igoogle.nl.

  naar begin

Welke RSS feeds kent Tour de Kans?

Op de detailpagina (klassement) van elke subleague wordt een RSS-feed beschikbaar gesteld met voor elke ploeg in de subleague een bericht met daarin de positie in de subleague, ploegnaam, ploegleidernaam, aantal punten en puntentotaal voor die ploeg in de laatst gespeelde ronde.

Daarnaast wordt er op de puntenoverzichtspagina van elke ploeg een RSS-feed beschikbaar gesteld met daarin voor elke renner in die ploeg een bericht met daarin de naam van de renner, zijn wielerploeg en het aantal punten dat de renner t/m de laatst gespeelde ronde heeft gehaald.

De RSS-feeds zijn te herkennen aan het volgende icoontje:

  naar begin

Welke bronnen worden gebruikt door Tour de Kans?

Tour de Kans maakt gebruik van de officiële website van de Tour de France, www.letour.fr.

  naar begin

Hoe werkt het ratingsysteem?

Je kunt een beoordeling geven aan een renner of etappe. Je kunt éénmalig stemmen op een verreden etappe. Ook kun je per verreden etappe éénmalig stemmen op iedere meegereden renner. Je kunt dus aangeven wat je vindt van de geleverde prestaties.

  naar begin

Mijn vraag wordt hier niet beantwoord. Wat nu?

Lees eerst de spelregels nog eens goed door. Daarin staan alle regels van het spel uitgelegd. Mocht je vraag nog niet beantwoord zijn, neem dan contact met ons op door gebruik te maken van het formulier onder Contact.