Leeuwarder Courant

Inloggen bij Ploegleider

Wedstrijdprogramma en uitslagen

Uitslag eindklassement
1 Vincenzo Nibali 90 ( 603 )
2 Jean-Christophe Peraud 80 ( 296 )
3 Thibaut Pinot 80 ( 289 )
Volledige uitslag eindklassement

Countdown

De Tour de France van 2014 is afgelopen. We zien je bij de volgende Tour graag terug.

Top 5 ploegleiders

1   Peter Hoekstra IJlst 2051  
2   Wynand Dijk Heerenveen 2035  
3   Hans Vermaning Workum 1981  
4   NielsVel Buitenpost 1981  
5   Martijn Iping Bitgum 1923  

Vincenzo Nibali wint de Tour!

De Tour de France van 2014 is voorbij. Ruim drie weken geleden vertrokken 198 renners uit 22 verschillende ploegen vanuit het Engelse Leeds. Na 3660,5 kilometer blijken 164 renners met succes Parijs te hebben gehaald. De Italiaan Vincenzo Nibali had hier de minste tijd voor nodig en is daarmee de winnaar geworden van de 101ste Tour de France. Het podium wordt gecompleteerd door de Fransmannen Jean-Christophe Péraud en Thibaut Pinot.
De organisatie wil alle deelnemers aan Ploegleider bedanken voor weer een prachtige editie! De prijswinnaars ontvangen binnenkort persoonlijk bericht.

In dit spel stel je een eigen ploeg samen van 9 basisrenners en 5 reserverenners. Hiervoor heb je 100 punten tot je beschikking. Als de Tour start vormen je 9 basisrenners de ploeg waarmee jij als ploegleider de Tour in gaat. Op basis van de resultaten die de renners tijdens iedere etappe behalen, krijgt je ploeg punten.

De rol van je reserverenners is als volgt: mocht één van je basisrenners uitvallen, dan valt je eerste reserverenner automatisch in. Valt daarna weer een basisrenner uit, dan valt je tweede reserverenner in, etc. Dit principe geldt zolang je reserverenners beschikbaar hebt.

Verder kun je ook weer extra punten verdienen door iedere etappe een ritwinnaar te voorspellen. Je kunt dit in één keer voor alle etappes doen voor de start van de Tour, of een dag voorafgaand aan een volgende etappe. Daarnaast ontvang je bonuspunten als je de eindwinnaar(s) van één van de truien (geel, groen, bolletjes en/of wit) of de meest strijdlustige renner van de Tour in je ploeg hebt.

Na iedere etappe wordt de uitslag verwerkt. Je kunt dan zien hoeveel punten je hebt gescoord en hoe goed jij het doet als ploegleider in het algemeen klassement of in je eigen subleagueklassement.

Maak kans op mooie prijzen!

De winnaar krijgt de eeuwige roem als de enige echte Ploegleider van 2014 en ontvangt de Ploegleider-bokaal! Wil je kans maken op extra prijzen, vergeet dan niet de slagzin af te maken.

Bekijk de prijzenpagina.

Je eigen competitie!

Wil je jouw vrienden of collega's rechtstreeks in een eigen Ploegleiderklassement verslaan? Maak dan een eigen subleague aan en nodig je vrienden of collega's hiervoor uit. Je kan uiteraard ook lid worden van een bestaande subleague.