Leeuwarder Courant

Inloggen bij Ploegleider

Wedstrijdprogramma en uitslagen

Uitslag eindklassement
1 Chris Froome 90 ( 519 )
2 Nairo Quintana 115 ( 345 )
3 Joaquin Rodriguez 60 ( 241 )
Volledige uitslag eindklassement

Countdown

De Tour de France van 2013 is afgelopen. We zien je bij de volgende Tour graag terug.

Top 5 ploegleiders

1   Mclovin Gorredijk 2503  
2   Simon de Jong Woudsend 2502  
3   Gerrit-Jan Veen... Oentsjerk 2493  
4   Ronald St Annapar... 2430  
5   pieter kollumerzwaag 2428  

Christopher Froome wint de Tour de France!

Christopher Froome is de winnaar geworden van de 100ste Tour de France. Op de Champs-Élysées in Parijs, waar Marcel Kittel overigens knap zijn vierde etappewinst boekte, kwam de eindzege voor de Brit niet meer in gevaar. Opgelucht en blij passeerde Froome in het bijzijn van zijn ploegmakkers de allesbeslissende finishlijn. Het podium wordt gecompleteerd door de Colombiaan Quintana en de Spanjaard Rodríguez.

De organisatie van Ploegleider wil alle deelnemers bedanken voor een prachtige Tour de France! De klassementen zijn inmiddels opgemaakt. De winnaar van Ploegleider 2013, editie Leeuwarder Courant, is geworden: Bart de Vries uit Gorredijk.
Alle prijswinnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen.

Het spel werkt als volgt: Je stelt in eerste instantie je eigen ploeg samen van 9 basisrenners en 5 reserverenners. Hiervoor heb je 100 punten tot je beschikking. Als de Tour start vormen je 9 basisrenners de ploeg waarmee jij als ploegleider de Tour in gaat. Op basis van de resultaten die de renners tijdens iedere etappe behalen, krijgt je ploeg punten.

Na iedere etappe wordt de uitslag verwerkt. Je kunt dan zien hoeveel punten je hebt gescoord en hoe goed jij het doet als Ploegleider in het algemeen klassement of je eigen subleague-klassement.

Win de Ploegleider-bokaal!

De winnaar krijgt de eeuwige roem als de enige echte ploegleider van 2013 en ontvangt de Ploegleider-bokaal! Wil je kans maken op extra prijzen, vergeet dan niet de slagzin af te maken. Ga naar de prijzenpagina voor meer informatie.

Bekijk de prijzenpagina.

Je eigen competitie!

In het Ploegleiderspel is het mogelijk om je eigen competitie tegen je vrienden of collega's te starten. Maak hiervoor een subleague aan of word lid van een bestaande subleague.